måndag 22 augusti 2011



En vecka är avklarad i staterna. Det är mycket nytt att ta in och mycket nytt att lära känna. Vi har nu vant oss vid vårt boende, som är möblerat två rum och kök i ett studentområde. Vi bor en bit ifrån kärnan av Campus, men det passar oss bra med närhet till en löparklubb och löparrundor:) Men vi är också tacksamma att kollektivtrafiken fungerar ifrån vårt boende, eftersom vi chockades av ca 30-35 graders värme när vi kom hit. Vi försöker vara inne så mycket som möjligt eftersom ute känner man sig som en snögubbe som håller på att smälta bort. Vi upptäckte att de varmaste sommarmånaderna är här augusti-september och ganska snabbt märkte vi att vi inte har packat ner kläder för denna chockartade värme och därför fick en shoppingtur på Macy’s och en inlånad fläkt rädda situationen.

En bild säger mer än 1000 ord. 500 studentorganisationer ger information till nya studenter. På kvällen samma dag gjordes denna gräsplätt om till utebio. Alla aktiviteter och den mesta "maten" (pizza, kakor och bakelser) har varit gratis denna vecka:) Huset i bakgrunden är universitetets huvudbyggnad på fem våningar där det finns några våniningar med hotell, konferensrum, uppehållsrum, fik, en hel våning med olika matställen, bowlinghall, tio-tals biljardbord, ett stort datorrum med endast i-mac och affärer m.m.


Med sommar, härliga människor och mycket aktiviteter så njuter vi av livet!
Bra att veta:
Vi bor i Urbana-Champaign, som är två städer som har växt samman. I Urbana ligger University of Illinois där Ola ska plugga engineering. Universitet har världens största universitetsbibliotek. Campusområdet vi bor på heter Orchard down. Staden har ca 130 000 invånare och är stort till ytan, men känslan är att det är ett landsbygdssamhälle. Det är ingen stress och det känns som att alla känner alla (nästan).
Mellan Sverige och Urbana skiljer det 7 timmar och Sverige är före, så om ni vill snacka med oss på skype är det störst sannolikhet att vi är vakna kl. 15 och framåt svensktid.
Vi har skaffat oss amerikanska mobilnummer och svarar kanske inte så ofta på sms på våra svenska.
Om ni vill komma och hälsa på, så har vi en bäddsoffa:)

3 kommentarer:

  1. Vilken underbar start på denna tisdagsmorgon, att få gå in och läsa om ert liv over there. Kul med lite bilder också, men jag förstår vad du menar med sparsamt inredd Johanna :)
    Ni kommer nog snart mysa till lägenheten.
    Jag blev även varm i hjärtat när jag såg halsbandet kika fram bakom husknuten :)
    Hur ser era dagar ut? Har Ola börjat plugga än?
    Härligt med värmen!! Njut!!
    Idag ska jag till Burseryd, Hanna och jag ska vara barnvakt till på torsdag. Johan och Linda är ju och gottar sig på Mallis.
    Jag saknar dig vännen och tänker på er ofta!

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Nu ska vi se om det här kan fungera.
    Linus första kommentar när han såg bilderna var "fan vad spartanskt"... jag kunde faktiskt hålla med där inget myspys direkt men det är ju ända fantastiskt att ni fick boende!! Ni har ju varandra! :)

    Låter som det händer massor av roligt. Njut av vistelsen och värmen :) Här tycker vi det är fantastiskt att temperaturen går över 20 grader.

    Massa kramar
    Linus och Lotta

    SvaraRadera
  3. Kul att se Er " over there"!Ska försöka titta till er ibland....
    Lycka till!
    moster(!)Gittan

    SvaraRadera