måndag 7 november 2011

St Louis

Nu har NHL säsongen dragit igång och två andra svenskar kom på idén att åka till St Louis och titta på NHL och se vad St Louis har att erbjuda. Det slutade med att vi var sex skandinaver som i fredags drog i väg till St Louis (som ligger 3 timmar söder om Urbana). Vi var fyra svenskar, en norsk och en dansk men språket fick bli engelska för att minimera missförstånden.


NHL är NHL och det är bra hockey, däremot var det tidigt på säsongen och det kändes av på spelet och publiken. Publiken hade dessutom mycket baseboll i huvudet, som tog upp en del av uppmärksamheten (St Louis hade precis vunnit något championship). St Louis mötte Vancouver och matchen slutade 3-2, så det var en jämn match och roligt att se bröderna Sedin och Alexander Edler i svenskkedjan på plan. Alexander Steen och Patrik Berglund spelar för St. Louis. Tyvärr var inte svenskarna på topp denna match (bara en andraassist av Edler), men nog pratat om hockey…
Så vad hade St Louis att erbjuda? Till en början verkade St Louis vara staden som folk flyttar ifrån. Det var läskigt tomt överallt, men till slut hittade vi något kul att göra. Vi var på gratis ZooJ
St Louis har även ett känt landmärke, Gateway Arch, som symboliserar St Louis roll som port västerut. Vi bestämde oss för att åka upp i detta monument och det var minst sagt en märklig färd.




Till höger ser ni den lilla rymdkapseln man åkte upp i. När vi väl var uppe fick vi kika ut genom små små fönster.

Trippen till St. Louis avslutades med den bästa måltiden hittills på USA-resan… Italienska fräscha pizzorJ

6 kommentarer:

  1. Å va häftigt med en NHL match, avundsjuk jag blir.. Ni verkar ha det super roligt :)

    Kram Michaela

    SvaraRadera
  2. Passade Ola på att räkna lite cosinus hyperbolicus när ni var och kollade på Gateway Arch?

    /D

    SvaraRadera
  3. Så ni läser lite matte på väg och vatten också alltså... :)

    SvaraRadera
  4. Ja, vi räknar på det som det finns en anledning att räkna på
    :)
    /D

    SvaraRadera
  5. som t.ex. viktiga monument...

    SvaraRadera
  6. Även dom fyller sina syften. Vanligt folk blir ju inte imponerade av våra fantastiska konstruktioner så vi måste ju imponera på er lite då och då ;)

    SvaraRadera