tisdag 4 oktober 2011

Jackson's falls

I fredags hämtade en fullpackad Chevrolet upp oss i Urbana. Vi hade som de andra 5 personerna i bilen stora väskor med mat, tält, sovsäck och liggunderlag. Chevroleten tog oss på en 4 timmars resa ner till Illinois vackrare delar, där det inte bara är flackt. Vägarna vi körde på blev mindre och mindre och skogen blev tätare och tätare och efter en ganska omtumlande slutsträcka hittade vi till nationalparken Jackson's falls. Väl framme samlades vi kring lägerelden med ca 50 andra från Urbana och det var dags för utmaningen att utomhusklättra!!

Klättringen började redan på natten när vi kom till parken. Då klättrade vi på låga höjder utan klätterrep m.m., med andra ord "bouldering". Jag avstod detta, eftersom det inte är min smak, men de andra klarade det finfint! Lördagen och söndagen bestod av att testa på några olika svårighetsgrad av klättring. Ola som inte hade fått tag på några klättringsskor utmanade sig själv genom att både klättra barfota och med gympaskor (Vilket visade sig inte vara det lättaste), men han fick även låna skor. Etersom vi var på en nybörjarhelg hade klätterklubben snällt valt ut några lite lättare klippor att ta sig upp för. Instruktörerna var mycket hjälpsamma och både jag och Ola kände oss trygga där vi fastklistrade på väggen försökte ta oss lite högre upp med skakiga ben, kramp i armarna och med endast hjälp av tår och fingertoppar som krampaktigt höll oss kvar.




Nationalparken är känd för att vara ett bra klätterställe och det märktes på antalet personer som klättrade. Jag och Ola gick en promenad längs klipporna och på det ena stället efter det andra såg vi klättrare som utmanade sig själva i olika svårighetsgrader av klättring. I nationalparken passerade även stora gäng (med cowboyhattar) som red på tjusiga hästar och som njöt av alla bergsformationer och fin lövskog. Tala om att man har hoppat in i en saga! Det var soligt väder hela tiden, så upplevelsen av att sova i tält, sitta vid lägerbrasa och grilla korv var bara det en skön känsla. Nu är det träningsvärken och de ömma fingertopparna som gör oss påminda.




3 kommentarer:

  1. Wow, vilken upplevelse! Jag skulle klättra upp för en arrangerad klättervägg på vår kick off, gick sådär... Så jag kan tänka mig att det här inte var det lättaste.
    Kul bild när Ola står i t-shirt och en annan snubbe i dunjacka?!!? Varmt eller kallt?!
    Hade ni med er tält och hela kitet hemifrån Sverige? Kram kram kram kram

    SvaraRadera
  2. Hej på er!!
    Ser ju helt fantastiskt ut på bilderna! Nationalparken ser underbar ut. Där skulle man varit med. Ni verkar har det bra. Är klätterklubben något nytt ni har gått med i?

    Här rullar dagarna på, nu börjar hösten komma igen efter en vecka med brittsommar. I lördags satt jag och mamma på stortorget och solade oss i linne med kaffe och scones. :) mums
    Så blev en super mysig helg med mamma.

    Igår tillkänna gav Anna och Kalle sin förlovning från i lördags. Det var en överraskning får man säga. Så vem vet det kanske blir bröllop till nästa september.

    Linus är kvar i Grekland. Kursen han skall gå där har börjat och den verkar vara bra. Han verkar trivas med övriga deltagare och så.
    4-stjärnigt hotell kan han ju inte klaga över heller.

    Ikväll har jag tittat på Bonde söker fru med Frida det var mysigt med lite besök nu när Linus är borta.

    Hoppas ni tycker det är ok om jag uppdaterar er lite om läget här hos mig :)

    Massa kramar!!

    SvaraRadera
  3. Elin: Haha..ja det är en lite udda bild:P Det är taget på morgonen och i skuggan var det ganska kallt, men man blir sjukt varm av att klättra:)

    Vi fick hyra tält m.m. från klätterklubben. Toppen!

    Lotta: Vi blir jätteglada när du skriver lite om vad som händer i Sverige! Så fortsätt så!

    Vi följde mest med klätterklubben för denna nybörjarhelg, jag tror inte det är något vi kommer fortsätta med. Även ifall det var toppen!

    Jag fattar inte att det är oktober och att ni har så fint väder i Sverige...fantastiskt!

    OJ, va roligt! Hälsa de grattis!

    Jag kommer inte ihåg kursen som Linus skulle läsa i Grekland...hur mycket ska han vara där?

    Du har även ett facebookmeddelande som du gärna får läsa:)

    Massa kramar!!!

    SvaraRadera